چرا نباید گوشی اندروید را روت کنیم؟ 5 دلیل روت نکردن

چرا نباید گوشی اندروید را روت کنیم؟

هر از گاهی که میخواهیم یک برنامه به خصوص را  نصب کنیم یا یک امکان خاص را در گوشی استفاده کنیم، با عبارتی مواجهه می شویم به نام “گوشی شما باید روت باشد”. در این صورت به سرعت به دنبال آموزش روت کردن گوشی می رویم. در ابتدای مقاله ها نیز به این جمله بر میخوریم که با مسولیت خودتان اقدام به روت کردن گوشی کنید؛ اما این روت کردن چه دردسرهایی دارد؟ جالب است بدانید ios دارها نیز با پدیده ای شبیه به این با نام جیلبریک روبرو هستند. هر دو نام روت و جیلبریک اشاره به دسترسی به ریشه سیستم عامل دارند.

با روت کردن از گارانتی گوشی خداحافظی کنید!

قبل از انتخاب روت گوشی هوشمند اندرویدی خود، اولین و مهم ترین چیزی که باید در نظر داشته باشید این است که تقریباً محافظت از گارانتی دستگاه خود را از دست خواهید داد. در حالی گوگل، وان پلاس، شیائومی، و پوکو به شما اجازه میدهند تا از روش های رسمی آنها برای باز کردن قفل بوت لودر دستگاه و روت کردن آن استفاده می کنید، هواوی و ریملی به شما اجازه چنین کاری را نمی دهند در صورت انجام این کار گارانتی شما باطل می شود.

دلیلی که شرکت ها برای ممنوع اعلام کردن روت دارند این است که این کار شامل کنترل داوطلبانه فایل های حساس سیستم است که اگر بی دقت انجام شود، به راحتی می تواند نرم افزار دستگاه را خراب کند. در نتیجه، پس از روت شدن یک گوشی هوشمند اندرویدی، اکثر سازندگان دستگاه گارانتی را لغو می کنند.

اگر گوشی شما از گارنتی طولانی مدت پشتیبانی میکند بهتر است که از روت کردن منصرف شوید.

ریستارت شدن گاه و بی گاه

حتی هنگام انجام ابتدایی ترین وظایف، دستگاهی که روت شده است ممکن است ناگهان راه اندازی مجدد شود. ممکن است در صورت استفاده از یک برنامه یا با یک اشکال رخ دهد. این معمولاً زمانی رخ می دهد که یک خطای سیستم عامل ناشی از دسترسی ریشه باشد.

بخوانید  چگونه مودم وای فای را بروزرسانی کنیم؟ آموزش تصویری و کامل

برای دستگاه های روت نشده، توسعه دهندگان همه برنامه ها و پوسته های سیستم را ایجاد می کنند. آنها در نظر نمی گیرند که اگر کاربران بوت لودر را باز کنند، دستگاهشان چگونه کار می کند. یک دستگاه روت شده ممکن است هنگام اجرای برنامه های مشابه با خطا مواجه شود و در تلاش برای رفع خطا، ممکن است دستگاه مسدود یا راه اندازی مجدد شود.

تلفن هوشمند شما، سازنده آن، SoC و تکنیک روت کردن، همگی در دفعات راه اندازی مجدد و فریز کردن این دستگاه ها نقش دارند. اگرچه اکثر کاربران گهگاه این خطاها را تجربه می کنند، اما همچنان می توانند تجربه گوشی هوشمند شما را به طور کامل خراب کنند. این یک عامل بازدارنده اصلی برای روت کردن دستگاه های اندرویدی است.

با روت کردن خطر بدافزارها در کمین گوشی است

برای امنیت کلی دستگاه، اندروید دارای تعدادی ویژگی امنیتی در پس زمینه است. بدون دسترسی به ریشه سیستم عامل(روت)، کاربر هرگز نمی‌تواند این اقدامات امنیتی اساسی را دور بزند. هنگامی که دستگاه خود را روت می کنید، اساساً به خود و برنامه هایی که روی آن نصب می کنید این قدرت را می دهید که حتی این تنظیمات امنیتی را لغو کنند.

با توجه به افزایش قدرتی که دارند، برنامه‌های خاصی که در دستگاه‌های روت نشده تهدیدی نیستند، ممکن است شروع به کار جاسوسی کنند. علاوه بر این، حتی ساده‌ترین برنامه‌های موجود در دستگاه شما نیز پتانسیل این را دارند که به‌عنوان نرم‌افزار جاسوسی عمل کنند، داده‌هایی مانند گذرواژه، داده‌های ضربه زدن به کلید، تصاویر دوربین دلخواه، صداهای میکروفون و شاید هر چیز دیگری را در دستگاه شما جمع‌آوری کنند.

مشکلات باتری مثل کاهش عمر

دلایل متعددی وجود دارد که چرا روت کردن می تواند به طور قابل توجهی عمر باتری گوشی شما را کاهش دهد. اولین قدم این است که سازندگان دستگاه‌ها ویژگی‌های مختلف مدیریت باتری را اضافه کنند که به طور مداوم برنامه‌های تشنه باتری را اسکن می‌کنند و اگر در پس‌زمینه اجرا نمی‌شوند، آن‌ها را خاتمه می‌دهند.

برنامه‌ها فقط می‌توانند به منابعی دسترسی داشته باشند که مجاز به دسترسی هستند. اگر به برنامه دوربین خود اجازه دسترسی به اطلاعات موقعیت مکانی شما را ندهید، باتری کمتری مصرف می کند زیرا نمی تواند از دستگاه شما درخواست اضافی کند. دستگاه‌های روت نشده بهتر از همتایان روت شده خود با نرم‌افزارهای عرضه‌شده توسط سازنده، به دلیل نرم‌افزار مدیریت منابع هوشمند، عملکرد بهتری دارند.

بخوانید  افزایش سرعت گوشی آیفون با 5 ترفند کاربردی

بیایید اکنون به مشکلات دستگاه های روت شده در بخش باتری نگاه کنیم:

  • برنامه ها به منابع دستگاه دسترسی کامل دارند که باعث تخلیه قابل توجه باتری می شود.
  • رام های سفارشی معمولاً همان سطح مدیریت باتری را که نرم افزارهای مبتنی بر OEM ارائه می دهند، ارائه نمی دهند.
  • بدافزار می تواند علاوه بر برنامه های نصب شده وارد دستگاه شما شود و از منابع آن برای منافع خود استفاده کند. بدافزار منبع اصلی است.

بسیاری از اپلیکیشن ها روی دستگاه های روت کار نمیکنند

بسیاری از برنامه های کاربردی کار بر روی دستگاه های روت شده را به دلیل خطرات امنیتی مختلفی که ایجاد می کنند، رد می کنند. این برنامه ها اغلب شامل موارد مالی و پرداخت و همچنین آنهایی هستند که با داده های حساس سروکار دارند.

اختلال در آپدیت ها

روت کردن دستگاه شما شامل معاوضه های متعددی است و عدم دریافت به روز رسانی رسمی یکی از آنهاست. گوشی هوشمند شما دو نوع به روز رسانی رسمی دریافت می کند. وصله های امنیتی و به روز رسانی نسخه اندروید. وصله های امنیتی ایمنی دستگاه شما را در برابر بدافزارها و سایر موارد ناخواسته بهبود می بخشد.

علاوه بر این، به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل اندروید ویژگی‌های بهتری مانند به‌روزرسانی نرم‌افزار دوربین و موارد دیگر را به ارمغان می‌آورد. ناگفته نماند که هزینه اجرای این به روز رسانی ها در لیست قیمت گوشی هوشمند شما توسط سازنده لحاظ شده است. همه به ‌روزرسانی‌های آینده قبلاً در قیمت گوشی هوشمند شما گنجانده شده است، اما روت کردن دستگاه شما یک ویژگی ضروری را که قبلاً برای آن هزینه کرده‌اید غیرفعال می‌کند.

عدم دریافت به‌روزرسانی‌ها مشکلی بسیار بزرگ‌تر از آنچه در ابتدا به نظر می‌رسد است. یک دستور العمل برای فاجعه عدم دریافت آخرین به روز رسانی های امنیتی و داشتن امتیازات روت است. چنین دستگاه هایی ممکن است اهداف ساده ای برای حملات بدافزار و تلاش های هک باشند. علاوه بر این، روت نکردن دستگاه اندرویدی از از دست دادن جدیدترین ویژگی‌ها جلوگیری می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز مشخص شده اند *

ارسال دیدگاه