لپ تاپ گیمینگ بخریم یا کامپیوتر گیمینگ؟ مقایسه مزایا و معایب

لپ تاپ گیمینگ بخریم یا کامپیوتر گیمینگ؟ مقایسه مزایا و معایب هر دو

هنگام انتخاب یک سیستم مناسب گیم ممکن است این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که یک کامپیوتر اسمبل شده گیمینگ انتخاب کنیم یا یک لپ تاپ گیمینگ؟ جدای از محدوده بودجه شما، باید پارامترهای دیگری نیز در نظر گرفت که بهترین تصمیم را گرفت. به همین جهت ما مقایسه ای از مزایا و معایب هر دو انتخاب را انجام دادیم.

قابلیت ارتقاع؛ مهم ترین تفاوت!!

مقایسه قابلیت ارتقاع لپ تاپ گیمینگ و کامپیوتر گیمینگ

اگر گفته باشیم مهمترین تفاوت لپ تاپ گیمینگ و پی سی های گیمینگ، قابلیت ارتقاع باشد، اغراق نکرده ایم. کامپیوترهای اسمبل شده قابلیت ارتقاع بسیار بیشتری نسبت به لپ تاپ ها دارند.

لپ تاپ ها به دلیل شکل ساختاری و نحوه بسته بندی آپگرید کردن آن ها سخت خواهد بود ( به دلیل سخت بودن دسترسی به سخت افزار ). در مقابل PC ها سهولت بسیار بیشتری برای آپگرید دارد و حتی اگر خودتان نیز آشنایی با سخت افزار داشته باشید می توانید آن را ارتقاع دهید. البته اینطور نیست که لپ تاپ به هیج عنوان قابلیت ارتقاع سخت افزار نداشته باشد؛ برخی از لپ تاپ ها به شما این اجازه را میدهند تا رم و حافظه آن را افزایش دهید. اما دستتان در مقابل CPU و کارت گرافیک یا پردازنده بسته است و در اکثر لپ تاپ ها شانسی برای ارتقاع دادن این نوع سخت افزارها ندارید.

کامپیوترها اما اینطور نیستند و از مادربرد گرفته تا رم و خنک کننده قابلیت ارتقاع دارند و شما میتوانید در آینده اگر برای اجرای بازی های سنگین تر نیاز به بهبود سخت افزار داشتید اقدام به این کار کنید.

قابلیت حمل

مسلما در این زمینه حق با لپ تاپ است. با اینکه لپ تاپ های گیمینگ وزن بالاتری نسبت به لپ تاپ های با کاربری معمولی دارند، اما باید این نکته را در نظر گرفت که نسبت به کامپیوترها قابلیت حمل دارند و علاوه بر این وزن کمتری را نیز دارند. عمده مشکلی که لپ تاپ ها به خصوص لپتاپ های با کاربری گیمینگ با آن مواجه اند، مشکل مدت زمان نگه داری شارژ است؛ به دلیل منابع مصرفی زیاد و سخت افزارها قدرتمندی که در خود دارند نیاز به برق بیشتری دارند و بنابراین نمی توان مدت زمان زیادی را با باتزی بگذرانید.

اما با این حال اگر شرایط شما را مجبور می کند تا دائم در حال تغییر مکان باشید و یا دوست داشته باشید در سفر نیز بازی مورد علاقه تان را بازی کنید، لپ تاپ های گیمینگ بهترین گزینه هستند.

بخوانید  افزایش سرعت گوشی آیفون با 5 ترفند کاربردی

قیمت ؛ در شرایط مشابه عامل تعیین کننده!!

در همین ابتدا به این سوال که کدام یک قیمت کمتری دارد پاسخ میدهیم؛ پاسخ لپ تاپ است. در واقع وقتی شما یک لپ تاپ گیمینگ خرید می کنید، یک پک کامل در اختیار دارید و این مسئله در هزینه تمام شده در مقابل کامپیوترها این اختلاف قیمتی را توجیه می کند. اگر یک کیس خریداری کنید، علاوه بر هزینه کیس باید اقدام تهیه یک مانیتور و اسپیکر نیز کنید. حال بماند که اگر نیاز به مانیتورهای گیمینگ دارید، هزینه بیشتری را متحمل خواهید شد.

لپ تاپ ها دارای وای فای و بلوتوث نیز هستند و اگر برای PC نیاز به این ویژگی ها هستید، باید دانگل های آن را نیز به صورت جدا تهیه کنید. البته به این نکته توجه کنید که کامپیوترها به دلیل اینکه سیستم های خنک کننده بیشتری را میتوانند داشته باشند، کمتر داغ میکنند و زمان بیشتری را برای بازی در اختیار دارید. برخی از شرکت های سازنده Laptop در ساخته های جدید خود سعی کرده اند این موضوع را با راه حل های گوناگون حل کرده یا مشکل را کمتر کرده. عمده اختلاف قیمتی لپ تاپ ها و پی سی های گیمینگ در کارت گرافیک و CPU و صفحه نمایش های حرفه ای است. قبلا لیستی از بهترین لپ تاپ های گیمینگ از نظر قیمت را بررسی کرده ایم.

صفحه نمایش

مقایسه صفحه نمایش های لپ تاپ و کامپیوتر

صفحه نمایش برای گیمرها از اهمیت ویژه ای برخوردار است از این جهت که کیفیت دسکتاپ و نرخ نوسازی نقش تعیین کننده ای در کیفیت بازی ایفا میکنند. لپ تاپ های گیمینگ عموما Full HD و نرخ نوسازی 120Hz را دارا هستند. در بحث کامپیوترها اما قضیه متفاوت تر است و شما خودتان باید انتخاب کنید که چه صفحه نمایشی را برای گیم اشته باشید.

برخی از مانیتورهای گیمینگ به بیش 50 میلیون تومان هم می رسد؛ اما صفحه نمایشی با کیفیت 1080 و نرخ رفرش 60Hz که از استانداردهای اولیه مانیتور مناسب بازی به شمار می روند، از حداقل 4 – 5 میلیون تومان شروع و تا بیش از 50 میلیون تومان نیز پیش می روند (این مانیتورها معمولا نرخ نوسازی 240 هرتز و وضوح بسیار بالایی دارند). خوبی این انتخاب این است که بعدا اگر خواستید مانیتور با ویژگی های بهتر یا سایز بزرگتر تهیه کنید دستتان باز تر است.

کدام یک بهتر است؟ : ازنظر نسبت امکانات ارائه شده و قیمت می توان گفت لپ تاپ های گیمینگ از نظر صفحه نمایش نسبت به PC به صرفه تر است.

قدرت و تاب آوری

اگر بخواهیم به طور دقیق و سخت گیرانه تر لپ تاپ های گیمینگ را با کامپیوترهای گیمینگ مقایسه کنیم، باید تاب آوری در طول زمان را نیز بررسی کنیم؛ معمولا گیمرها ساعات طولانی را در حال بازی هستند و برای دریافت نهایت کیفیت در طول بازی، باید سخت افزار بتواند عملکرد خود را حفظ کند. اگر دسکتاپ های گیمینگ و لپ تاپ های گیمینگ را با مشخصات سخت افزاری مشابه مثل RAM و گرافیک و… مقایسه کنیم، کامپیوترها عملکرد بهتری دارند و علاوه بر این عمر بالاتری نیز دارند.

بخوانید  لپ تاپ های جدید MSI با کارت گرافیک RTX 30 برای گیمرها

در مقایسه کارت گرافیک های لپ تاپ و کامپیوتر به دلیل اینکه کامپیوتر محدودیتی در استفاده از برق و خنک کنندگی ندارند، نهایت قدرت را دریافت می کنند و پس از ساعت های طولانی مداوم در استفاده، همچنان ایستادگی خود را خواهند داشت.

در ذهنتان این گارد شکل نگیرد که لپ تاپ ها گیمینگ توانایی کمی دارند؛ همانطور که از اسمشان پیداست، سخت افزار آن ها برای بازی کانفینگ شده و با توجه به قیمتشان باید گیمرها را راضی نگه دارند. در بالا نیز اشاره کردیم که شرکت ها در محصولات جدیدشان این مشکل را کاهش داده اند.

تعمیر و نگه داری

مقایسه تعمیر پذیری لپ تاپ گیمینگ و کامپیوتر گیمینگ

خراب شدن سخت افزار از یک سو و پیدا کردن تعمیرکار حرفه ای و معتمد نیز از سویی دیگر. مطمئنا هنگام خراب شدن سیستم گیمینگ، کاربران این دو مشکل درگیرشان می کند. کامپیوترها به دلیل نوع اسمبل شدن، سهولت تعمیر بیشتری دارد و باز کردن اجزای آن وقت کمتری را نیز می برد.

اما لپ تاپ ها باز کردنشان سختی بیشتر و اجزای سخت افزار به دلیل کم حجم کردن لپ تاپ بسیار نزدیک به هم هستند. البته خیلی کم پیش می آید که لپ تاپی به مشکل بر بخورد و نیاز به تعمیر داشته باشد. مگر اینکه در اثر ضربه آسیب دیده باشد یا مشکلاتی از این قبیل.

نحوه نگه داری از هر دو نیز تقریبا یکسان است البته لپ تاپ ها ریزه کاری بیشتری دارد که در راهنمای نگه داری از لپ تاپ توضیح داده ام.

جمع بندی

گیمرهای حرفه ای بیشتر تمایل به کامپیوترهای گیمینگ خانگی دارند چون این افراد اکثر زمان ها در یک جا ساکن هستند و از طرفی بازی های جدید و بروز تر که روانه بازار می شوند بعضا نیاز به سخت افزارهای قوی تری دارند و از این جهت خیالشان آسوده است که هنگام ارتقاع کامپیوتر کارشان سخت نیست.

با این حال اگر زیاد به سفر می روید و قصد دارید در بیرون از خانه هم حس و حال گیمینگ داشته باشید، لپ تاپ های مخصوص بازی گزینه مناسب تری است.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز مشخص شده اند *

ارسال دیدگاه